• Свеж
Рачни Дигитални Светлина Метар, Лукс Метар, Лукс/ВАЛУТНА Единица, Опсег 1-200,000 Лукс, 1-20,000 ВАЛУТНА Luxmeter Лумен Метар за Растенија LED Светла Затворен Отворено Светло Тес

Рачни Дигитални Светлина Метар, Лукс Метар, Лукс/ВАЛУТНА Единица, Опсег 1-200,000 Лукс, 1-20,000 ВАЛУТНА Luxmeter

DEN 734.16

Од стока
Достапно.

Направени од високо квалитетна ABS материјал, тоа е издржлив, носат-отпорни, и може да се користи за долго време.Направени од високо квалитетна ABS материјал, тоа е издржлив, носат-отпорни, и може да се користи за долго време.Со прикажување на податоци екран, точни и јасни читање, чувствителен одговор, лесен за употреба.Мерење опсег е широк, со gearshift уред, ниска потрошувачка на енергија и долг животен век.Професионални висока прецизност на мерење и алатки за тестирање, со максимум и минимум читање задржување функција, автоматско мерење функција.Методот е едноставен и погоден за училишта, работни места и разни видливата светлина средини.Боја : црвена + црна глава Димензии : 162 ( L ) X60 ( W ) x32 ( H ) mm Висока Прецизност : Мерен опсег (1200000lux) specification : Display : 3 ?¡ìC 1/2 цифра LCD екран, максимална читање 1999 Мерен опсег : 2000 / 2000 / 200000 Лукс Спектрален одговор : CIE photopic. (CIE човечкото око одговор крива) Повторливост : ?¡§¡ц 2% Точност : ?¡§¡ц 4 % ?¡§¡ц 10dgts ( 10000lux ) Температура карактеристики : ?¡§¡ц 0.1% / ??C Мерење го оценувате : за 2.0 пати / sec Слика Детектор : Силикон Фото Диоди со Филтер Напојување : 2 1.5 V AAA батерии (не се вклучени во обемот на испорака) пакување листа : 1 x број светлина метар luxmeter метар 1 x прирачник за корисникот стандард : На јавни места, како што се трговски центри (супермаркети) осветлување стандарди ?Y 100lx; библиотека, музеи, уметнички галерии експонати кујната countertops чисти стандард осветлување ?Y 100lx; јавна бања осветлување здравствени стандарди ?Y 50lx; тоалет (туш, базен, бања) ?Y 30lx , сауни ?Y 30lx Домашни и меѓународни стандарди за затворен осветлување, како што било препорачува мулти-номинална сила, канцеларија свештеничка работа област 300 LX, пишување, сликарство, се Работи За 750lx; Фабрика за осветлување, пред линија производство работа require1000lx; хотел, јавниот простор за 200lx; прием, благајната 200lx контра; продавница прозорец is1500 ~ 2000lx; медицински одделенија is150 ~ 200lx, итна нега област 500 Lx; училиштето, училницата 400 ~ 700lx; , затворен фитнес 300 LX, и така натаму.

За производот

Display:
3 ?¡ìC 1/2 digit LCD display, maximum reading 1999
Measuring range:
2000 / 2000 / 200000 Lux
Spectral response:
CIE photopic. (CIE human eye response curve)
Repeatability:
?¡§¡è 2%
Accuracy:
?¡§¡è 4 % ?¡§¡è 10dgts ( < 10000lux ) ?¡§¡è 5% ?¡§¡è 10dgts ( > 10000lux )
Temperature characteristics:
?¡§¡è 0.1% / ??C
Measurement rate:
about 2.0 times / sec
Photo Detector:
Silicon Photo Diode with Filter
Power supply:
2 1.5 V AAA batteries (not included in the scope of delivery)
packing list:
1 x number light meter luxmeter meter :
1 x user manual :
standard:
In public places, such as shopping malls (supermarkets) lighting standards ?Y 100lx; library, museums, art galleries exhibits kitchen countertops clean standard lighting ?Y 100lx; public bathroom lighting health standards ?Y 50lx; bathroom (shower, pool, bathroom) ?Y 30lx , saunas ?Y 30lx :
Domestic and international standards for indoor lighting, such as any recommended multi-nominal strength, office clerical work area 300LX, typing, painting, Work For 750lx; Factory lighting, sight line production work require1000lx; hotel, public room for 200lx; reception, cashier 200lx counter; shop window is1500 ~ 2000lx; medical wards is150 ~ 200lx, emergency care area 500Lx; school, classroom 400 ~ 700lx; , indoor fitness 300LX, and so on. :

Купувачите избираат и